Cattery Wilsheem

Cattery Wilsheem

September 2016 zijn wij gestart met onze cattery. Mijn naam is Esther Jager en samen met mijn man, zoontjes en katten wonen wij in het dorpje Wilsum in Overijssel.

Wilsum ligt aan rivier de IJssel, tussen Kampen en Zwolle.

Sinds februari 2015 wonen er bij ons 2 Brits Korthaar poezen. Deze 2 zusjes komen bij Cattery Juffair vandaan. Het zijn 2 gezellige,  soms iets wat eigenwijze dames, die  graag genieten van je aanwezigheid. Onze poezen leven voornamelijk binnenshuis.

In december 2017 is Kiki (Silver Kiki van Stypkosi) bij ons komen wonen. Kiki is een Black Silver Tabby. Zij is een heerlijke kroelkat die graag bij je ligt. Vooral ons oudste zoontje is gek met haar.

In juli 2018 is als laatste Feline (Feline Brinkman) bij ons komen wonen, ook zij is een Black Silver Tabby Blotched.

 

Kittens

Op hobbymatige basis willen we af en toe een nestje fokken. Dit willen we doen op een verantwoorde manier, daarom worden onze poezen jaarlijks getest op HCM, PKD, Fiv en Felv.  De gegevens zijn ook bij ons in te zien. Ook de ouders van onze poezen zijn getest op deze ziektes.

De kittens mogen het nest verlaten, wanneer zij minimaal 14 weken oud zijn. Wanneer u bij ons een kitten koopt mag u het volgende in ieder geval verwachten:

  • De kittens zijn geënt (basisvaccinatie) .
  • De kittens zijn meerdere keren ontwormd.
  • De kittens zijn ontvlooid.
  • De kittens zijn in het bezit van een stamboom.
  • De kittens zijn gechipt.
  • Eigendomscertificaat.

 Wij zijn aangesloten bij Neocat.

                                           

 


Beleid

Wij vinden het belangrijk dat onze kittens een goed thuis krijgen. Wij vinden het fijn dat mensen eerst bij ons op bezoek komen, voor een kennismaking. Zo kunnen we zien of er een wederzijdse klik is. We plaatsen kittens niet bij mensen die 40 uur per week werken en geen andere katten hebben. 

 


Shows

Wij zijn met enige regelmaat ook op de kattenshows te vinden. Wij showen alleen bij de onafhankelijke verenigingen.